Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

alex hart

26. 7. 2011 17:00
Blbnutí na kvadrát -1-

Nemám celkem nic proti ochraně přírody, resp. mám hodně proti devastaci přírody člověkem. Ale když je už řeč o přírodě, co to vlastně v Česku ta příroda je? Já jsem ještě u nás žádnou divokou přírodu neviděl. Ať se podíváme kamkoliv, všude jde o krajinu, kterou vytvořil člověk. A všude tu správnost, či nesprávnost opět hodnotí člověk. Ne zvířata a už vůbec ne rostliny. Všechny ty verdikty vynáší člověk.

.

Takže  vždycky šlo a vždycky půjde o nějaké posuzování člověka, jak ta krajina vyhovyje jeho záměrům. Celá dlouhá staletí člověk krajinu tvořil a dobře tvořil. Jižní Čechy jsou toho příkladem. ˇUžasná vodohosodářská úprava krajiny k lepšímu. Místo bažin vnikla kulturní zemědělská krajina. Samozřekmě, že by se dnešní ekologové podělali, protože se také likvidovala škodná. Ale fungovalo to náramně.

.

Teptve s rozvojem průmyslu se vykácely lesy ve veškerých našich horách. Pak se lesy opět vysazovaly a přešlo se na těžbu uhlí a devastaci krajiny těžbou a dopravou.

0 0
možnosti

alex hart

26. 7. 2011 17:01
Blbnutí na kvadrát -2-

A s nástupem mechanizace ve 20. století člověk začal dělat ještě šílenější zvěrsrva. Z nejrůznějších důvodů se rušily tak prospěšné rybníky. Rozvoj měst a obcí si vyžádal zásahy do vodohospodářství a zkanalizování obrovských ploch, aby nebylo všude bláto. Nasazení těžké techniky do polí si vyžádalo melioraci. Prostě ať veškerá voda hned odteče do řeky. Hurá. A teď když to máme, tak se jak debílci divíme, že jsou všude povodně.

.

Takže kdyby ti naši zelení šli po těch skutečně zásadních věcech a snažili se něco rozumného prosadit, tak by je asi spousta lidí podpořila. Jenže oni se opravdu chovají více či méně jako ekoteroristi a vymýšlejí ptákoviny v situacích, kde ani jedno řešení není optimální, zatímco na ty velké  eko-průsery zvysoka kašlou. Jen se přiživují na tom, že prodlužují stavební řízení (které stejně nakonec schválí další a další stavbu na zelené louce) ale nic konstruktivního k rozumnému hospodaření v krajině stejně neprosazují. Tož tak.

0 0
možnosti

Pepan A2

26. 7. 2011 10:22
Celá kauza kolem Šumavy slouží jenom na zviditelnění

zelených. Zkuste zauvažovat nad jednou věcí. Celá Šumava je porostlá smrky, které nejsou původní. Původní les, který tam kdysi rostl, byl totiž smíšený a obávám se, že ani semeno pro výsev smrků nebylo bráno z místní lokality, ale z populací, které se vyznačují rychlejším růstem. Jak tedy může někdo vytvořit rezervaci v uměle vypěstovaném lese? Tohle mi hlava nebere.

0 0
možnosti

johnpeters

26. 7. 2011 12:34
Re: Celá kauza kolem Šumavy slouží jenom na zviditelnění

Víte o Šumavě a jeho smrku viditelně velmi málo.Ale nejlépe uděláte,chcete-li se přesvědčit o přirozené obnově lesa v t .zv.mrtvých zónách,když si vezmete bágl,jídlo na rři dny,a projdete si Šumavu  z Bučiny(Buchwald) nad Kvildou k pramenu Vltavy,dál přes Černou horu(po péči člověka už asi zůstane navždy holá) přes Ptačí slať na Březník(Purstlink),a pak eventuelně pod Roklan a slatěmi  na býv.Javoří pilu.Až to projdete,jděte do knihovny,a studujte knihy o smrku a lesu šumavském.P.S.Cestou uvidíte,jak mladým smrkům pomáhají k obnově ty staré,t.zv.mrtvé.Asi jako lidští rodiče jejich novému.batoleti.Mapu a odvahu sebou.8-o

0 0
možnosti

Yesname

26. 7. 2011 7:55
Víte, Vy nepíšete nesmysly,

ale uvažujete o pěkné přírodě bez lidí. No a my tady taky chceme žít. Nebo se všichni sestěhujeme do měst a budeme jezdit ven jen na povolení?

0 0
možnosti

johnpeters

26. 7. 2011 12:38
Re: Víte, Vy nepíšete nesmysly,

Kde je to-tady-?Asi na Bakalově Modravě.Dřív tam prudili pohraničníci,a teď už na to stačíte sami,že!J.P. Hory Matky Boží.:-/

0 0
možnosti

Lady Humussprey

26. 7. 2011 1:09
Jen se vypovídejte, my jsme na těchto stránkách otrlí

Myslím, že po tragedii v Norsku už žádný stát Evropy nebude na nějaké šílence zvědavý a začne se proti nim už tvrdě.

0 0
možnosti

xychteen

26. 7. 2011 1:16
Re: Jen se vypovídejte, my jsme na těchto stránkách otrlí

Obávám se, že po tragédii v Norsku se prostě bude jen nějakou chvíli na různých místech a platformách žvanit (podobně, jako to děláme teď my :-)), až se celá věc tak nějak vytratí. A to bude vše.

0 0
možnosti

xychteen

26. 7. 2011 0:36
Vy ale nejste zelený fanatik...

...vy o tom prostě normálně přemýšlíte :-)

:

"Zeleným fanatikem" je pro mne uhrovatý jedinec, který je ochoten v zájmu brouka potužníka, o kterém si přečetl na Wiki, zablokovat jakoukoliv dopravní stavbu, o které nemá ani ponětí a jejíž neuskutečnění zbytečně prodlouží útrapy pár desítek tisíc spoluobčanů... nebo který prosazuje elektřinu v blahé iluzi, že se tato nemusí vyrábět, protože prostě je... nebo bojuje za fotovoltaiku, aniž by tušil, jak funguje stávající energetická soustava... nebo chce povinně lejt do paliv a maziv nějaké biosajrajty, aniž by tušil něco o viskozitě nebo procesech spalování...

:

...a který by při veškerém tom zeleném běsnění patrně do čtyřiadvaceti hodin zemřel., kdyby mu doma nešel internet a netekla teplá voda :-D Přeju pěkný večer... no, spíš noc.

2 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1541x
Autor neví co by o sobě napsal. Tedy obrázek o něm si udělejte sami z jeho blogu. Tam jeho kladné i záporné vlastnosti a mnoho dalšího jistě vyplyne napovrch.

O věku:

Věkem jsem přesáhnul hranici 30 ale ještě nedosáhl hranice 40.

O rodinných poměrech:

Jsem šťastně ženatý s jedním malým, ale milým závazkem :-).