Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

Pepan A2

26. 7. 2011 10:22
Celá kauza kolem Šumavy slouží jenom na zviditelnění

zelených. Zkuste zauvažovat nad jednou věcí. Celá Šumava je porostlá smrky, které nejsou původní. Původní les, který tam kdysi rostl, byl totiž smíšený a obávám se, že ani semeno pro výsev smrků nebylo bráno z místní lokality, ale z populací, které se vyznačují rychlejším růstem. Jak tedy může někdo vytvořit rezervaci v uměle vypěstovaném lese? Tohle mi hlava nebere.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

26. 7. 2011 12:34
Re: Celá kauza kolem Šumavy slouží jenom na zviditelnění

Víte o Šumavě a jeho smrku viditelně velmi málo.Ale nejlépe uděláte,chcete-li se přesvědčit o přirozené obnově lesa v t .zv.mrtvých zónách,když si vezmete bágl,jídlo na rři dny,a projdete si Šumavu  z Bučiny(Buchwald) nad Kvildou k pramenu Vltavy,dál přes Černou horu(po péči člověka už asi zůstane navždy holá) přes Ptačí slať na Březník(Purstlink),a pak eventuelně pod Roklan a slatěmi  na býv.Javoří pilu.Až to projdete,jděte do knihovny,a studujte knihy o smrku a lesu šumavském.P.S.Cestou uvidíte,jak mladým smrkům pomáhají k obnově ty staré,t.zv.mrtvé.Asi jako lidští rodiče jejich novému.batoleti.Mapu a odvahu sebou.8-o

0 0
možnosti
KD

Karel Drábek

26. 7. 2011 12:46
Re: Celá kauza kolem Šumavy slouží jenom na zviditelnění

Ten Březník je obzvláště poučný. Jsou tam vedle sebe mladý les a mrtvé stromy, mezi kterými hynou stromky pod kapradím a travou. Ten mladý les je slušný, smíšený - a vysazený.

0 0
možnosti
VTG

vladimir.t.gottwald

26. 7. 2011 13:05
Re: Celá kauza kolem Šumavy slouží jenom na zviditelnění

Přesně tak. A to na rozdíl od autora článku na Šumavě žiju.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1541x
Autor neví co by o sobě napsal. Tedy obrázek o něm si udělejte sami z jeho blogu. Tam jeho kladné i záporné vlastnosti a mnoho dalšího jistě vyplyne napovrch.

O věku:

Věkem jsem přesáhnul hranici 30 ale ještě nedosáhl hranice 40.

O rodinných poměrech:

Jsem šťastně ženatý s jedním malým, ale milým závazkem :-).